Blinipannaria ja puolukkahyvettä – valmistele uudenvuoden herkut hyvissä ajoin, niin voit nauttia juhlasta
Vuoden vaihtuessa maistellaan suolaisia näppipaloja, mehevää pataleipää sekä ihanaa puolukkaista talkkunahyvettä.
Blinipannarin voi täyttää omilla lempitäytteillä, ja siihen sopivat myös viimeiset joulukinkun rippeet. Kuva: Sanne KatainenUusi vuosi ja hyvät lupaukset saavat vielä hetken odottaa, kun pöytään katetaan illan herkkuja. Helpot ohjeemme voi valmistella pitkälle jo edellisenä päivänä.
Blinipannukakusta riittää isolle porukalle, ja sen voi leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Tarjoilupäivälle jäävät vain täytteiden valmistaminen ja levittäminen pannarille. Täytteen voi mainiosti vaihtaa omiin lempimakuihin tai vaikka perinteisiin blinitäytteisiin smetanaan, mätiin, sipuliin ja tilliin.
Kiinankaalin lehdiltä tarjottavan savukala-katkarapuherkun voi tehdä jääkaappiin edellisenä päivänä, jolloin juhlapäivälle jäävät vain sen lusikoiminen lehdille, koristelu ja esillepano.
Pataleipä saa mehevää makua juuressoseesta. Vähällä hiivamäärällä ja pitkällä kohotuksella valmistuva leipä on superhelppo, kunhan muistaa laittaa taikinan tekeytymään edellisenä iltana.
Arkinen talkkuna sopii myös juhlahetkiin, kun se yhdistetään ihaniin suomalaisiin marjoihin. Suomalainen supermarja puolukka sopii yhdessä kuitupommi talkkunan kanssa myös illanistujaisten herkkupöytään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
