Hedelmäinen sorsapata

Riistalinnun makua täydentävät hedelmäinen kastike sekä paistetut kantarellit.
Riistalinnun makua täydentää hedelmäinen kastike.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hedelmäinen sorsapata

4 annosta

Ainekset

  • 2 paistovalmista heinäsorsaa tai 4 kpl broilerin koipi-reisipaloja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • 2 rkl voita
  • 5–7 dl omenatäysmehua
  • 500 g tuoreita, kypsiä luumuja

Kastike

  • 3 dl haudutuslientä
  • 1 prk (1,25 dl) smetanaa
  • 2 hapanta omenaa lohkoina
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Sulata pakastesorsat hitaasti jääkaapissa, huuhdo ja kuivaa. Mausta linnut tai broileripalat. Ruskista linnut tai broileripalat voissa padassa ympäriinsä kauniin värisiksi. Kaada pataan mehu. Kuori luumut. Jos käytät ulkomaisia luumuja, poista kivet. Lisää luumulohkot pataan lihapalojen päälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä uunissa kannen alla 200 asteessa yksi tunti. Tarkista lihan kypsyys, nosta palat leikkuulaudalle.

Soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella. Lisää joukkoon smetana. Lisää tarvittaessa vettä.

Irrota halutessasi lihat luista tai siirrä palat luineen takaisin pataan. Kaada kastikeliemi ja omenalohkot pataan. Anna hautua uunissa tai liedellä muutama minuutti, tarkista maku ja viimeistele persiljalla.