Muheva metsäsieni-nokkospiirakka maistuu illanistujaisissa
Metsäsienipiirakan pohjaan voi käyttää tähteeksi jääneen perunasoseen.Metsäsieni-nokkospiirakka
(6–8 viipaletta)
Ainekset:
- 100 g perunasosetta
- 100 g leivontamargariinia tai pehmeää voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 50 g juustoraastetta (esim. puna- tai mustaleima-emmentalia)
- Täyte:
- 3 dl kypsennettyjä metsäsieniä (esim. suppilovahveroa tai mustavahakasta)
- 2 sipulia
- n. 10 cm:n pätkä purjon valkoista osaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 1 dl ryöpättyä, silputtua nokkosta
- 100 g juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl kuivattua timjamia
- 0,5 tl rouhittua viisipippuria
Valmistusohje
Sekoita perunasose, rasva, jauhot ja juustoraaste käsin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Jos käytät pakastettuja sieniä, anna niiden sulaa ja purista niistä sitten ylimääräinen vesi pois. Sulata myös nokkossilppu, jos se on pakastettua.
Kuori ja silppua sipulit. Huuhdo ja silppua purjo. Kuullota sipuli- ja purjosilppua öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää pannulle myös pieniksi paloitellut sienet, sekoittele hetki ja anna sitten täytteen hieman jäähtyä.
Sekoita keskenään kananmunat ja kerma, nokkossilppu, juustoraaste ja mausteet.
Esipaista pohjataikinaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele piirakkapohjalle sipuli-sienitäyte ja kaada päälle muna-kermatäyte. Jatka paistamista noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
Vinkki! Nokkosen voi korvata pakastepinaatilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


