Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pashajuustokakku ja tyrnimelbaa

Pääsiäisen juhlapöytään voi pashan sijaan leipoa herkullisen, pehmeätäytteisen pashajuustokakun, joka maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi kauniin keltaisen tyrnimelban kera.
Pashajuustokakku on mehevän pehmeä pääsiäisherkku.
Pashajuustokakku on mehevän pehmeä pääsiäisherkku. Kuva: Lari Lievonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pashajuustokakku ja tyrnimelbaa

Ainekset

Pohja

  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 voita
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl rusinoita
  • 1/2 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

Murskaa keksit ja sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurska voihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää sitruunan kuori ja sekoita ainekset keskenään tasaiseksi. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka käsivatkaimella keskenään. Lisää kerma, munat, sitruunamehu sekä lopuksi rusinat ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan keksimurun päälle.

Paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kuin irrotat vuoan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoile tyrnimelban kanssa.

Tyrnimelba

Ainekset

  • 200 g tyrniä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

Laita tyrnit, tomusokeri ja sitruunamehu kattilaan ja kiehauta nopeasti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Soseuta ainekset tasaiseksi ja siivilöi.

Ohje: Kaisa Tyler, Haapalabnb