Pashajuustokakku ja tyrnimelbaa
Pääsiäisen juhlapöytään voi pashan sijaan leipoa herkullisen, pehmeätäytteisen pashajuustokakun, joka maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi kauniin keltaisen tyrnimelban kera.Pashajuustokakku ja tyrnimelbaa
Ainekset
Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- 75 voita
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
Täyte
- 200 g tuorejuustoa
- 200 g maitorahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl rusinoita
- 1/2 dl mantelirouhetta
Valmistusohje
Murskaa keksit ja sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurska voihin.
Lisää sitruunan kuori ja sekoita ainekset keskenään tasaiseksi. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka käsivatkaimella keskenään. Lisää kerma, munat, sitruunamehu sekä lopuksi rusinat ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan keksimurun päälle.
Paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kuin irrotat vuoan.
Tarjoile tyrnimelban kanssa.
Tyrnimelba
Ainekset
- 200 g tyrniä
- 2 rkl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
Laita tyrnit, tomusokeri ja sitruunamehu kattilaan ja kiehauta nopeasti.
Soseuta ainekset tasaiseksi ja siivilöi.
Ohje: Kaisa Tyler, Haapalabnb
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


