Porkkanakakku karpaloiden ja kinuskin kera
Peltileivonnaisesta riittää useampaan kahvihetkeen. Mehevän kostea porkkanakakku sen kuin vain parantaa makuaan hieman vanhetessaan. Sen pinnalla maistuu hyväksi havaittu perinteinen sulatejuustoversio, mutta kokeile vaihteeksi appelsiiniaromista tuorejuustoa ja somista pinta pirteillä marjoilla. Vielä herkumman leivonnaisesta saat, kun kruunaat kokonaisuuden kinuskikastikkeella.
Todella mehevä porkkanakakku tekee aina kauppansa. Kinuskinen kuorrutus sopii kirpsakoiden karpaloiden seuraan. Kuva: Kari SalonenPorkkanakakku karpaloiden ja kinuskin kera
noin 20 palaa
Ainekset
Pohja
- 200 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl ruskeaa raakaruokosokeria
- 3–4 (noin 300 g) porkkanaa raasteena
Päälle
- 200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
- 1 ½ dl tomusokeria
- 3 dl karpaloita (pakaste)
- valmista kinuskikastiketta
Valmistusohje
Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet.
Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita vaahtoon vuorotellen voisulaa ja jauhoseosta.
Sekoittele joukkoon viimeiseksi porkkanaraaste.
Rutista leivinpaperi ja vuoraa sillä korkealaitainen uunivuoka (noin 25 x 30 cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Annan rauhoittua vuoassa.
Vaahdota juusto ja sokeri keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle. Ripottele marjoja pinnalle. Viimeistele leivonnainen kinuskikastikkeella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

