Porkkanagnocchit ja hernepesto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Porkkanagnocchit ja hernepesto

Kari Salonen
Hernepesto tuo väriä ja makua pastaan tai gnoccheihin, kuten tässä..

Porkkanagnocchit ja hernepesto

Gnocchit eli italialaiset mykyt valmistetaan yleensä perunasta ja vehnä- tai maissijauhoista ja ne maistuvat herkullisilta salvialla maustetussa voissa paistettuina. Kevään kunniaksi ne tehdään nyt soseutetusta porkkanasta. Seurana maistuu upean vihreä pestokastike herneistä ja paahdetuista seesaminsiemenistä.

6 annostaAinekset
  • 500 g porkkanaa kuorittuna
  • 6 rkl vehnäjauhoja
  • 4 ½ rkl perunajauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rakuunaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 3 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
  • 30 g voita
Valmistusohje

Kuori porkkanat ja punnitse. Keitä ohueksi viipaloidut juurekset kypsiksi. Valuta keitinvesi tarkasti pois ja soseuta porkkanat. Anna soseen jäähtyä haaleaksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää soseeseen keltuaiset, jauhoseos ja 1 rkl öljyä.

Jaa massa neljään osaan ja pyöritä kepein ottein reilusti jauhotetulla alustalla pitkiksi ohuiksi tangoiksi (halkaisija 2 cm). Massa ei ole taikinamaista, vaan helposti tarttuvaa, joten käytä jauhoja apuna ja painele massaa kevyesti.

Leikkaa tangot pikkupaloiksi (2 cm). Nosta palat jauhotetun leivinpaperin päälle pellille.

Keitä noin 3 litraa suolalla maustettua vettä. Tiputtele gnocchit kiehuvaan veteen yksi kerrallaan noin neljässä erässä ja anna kypsyä pari minuuttia. Kypsät nousevat pintaan kellumaan. Valuta vesi pois ja nosta kulhoon, jossa on tilkka öljyä. Voit tehdä gnocchit tähän vaiheeseen vaikka edellisenä päivänä.

Ennen tarjoilua: Kuumenna paistinpannulla voita ja paista gnocchit kullanruskeiksi tarjolle. Koristele kevätsipulisilpulla ja tarjoa lisänä herne-seesamipestoa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit