Juustoinen vuohenputkipiiras - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Juustoinen vuohenputkipiiras

Riitta Mustonen
Vuohenputkipiiras maistuu iltapalaksi tai lounaaksi salaatin ja teen kera.

Juustoinen vuohenputkipiiras

AineksetPohja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rasvatonta maitoa
Täyte
  • 2 dl tuoretta tai pakastettua vuohenputkea (tai nokkosta, poimulehteä, piharatamoa, horsmanlehteä tai kaikkia sekaisin)
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 dl juustoraastetta tai 200 g vuohenjuustoa pieninä palasina
  • 1/2 tl suolaa
Valmistusohje

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää maito ja öljy. Voitele pyöreä uunivuoka, halkaisija noin 30 cm. Taputtele taikina vuokaan reunoja myöten. Painele pinnalle haarukalla muutama reikä.

Esipaista piiras uunissa 200 asteessa hieman ruskeaksi noin 10 minuutissa.

Sekoita sillä aikaa täyte. Silppua vuohenputki tai muut villivihannekset pieneksi silpuksi. Vatkaa munat. Lisää maito, villivihannekset, juusto ja muut ainekset.

Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on tasaisen ruskea.

Nauti illanistujaisissa hyvän teen, salaatin ja oliivien kera.

Ohje kirjasta Ville Haapasalo, Juha Metso ja Petri Pietiläinen: Sieniä ja villiruokaa Villen tapaan. 176 s. Otava.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit