Kookos-raparperitorttu - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kookos-raparperitorttu

Jaana Kankaanpää
Raparperipiirakan rapeaan kuorrutteeseen voi laittaa kookoshiutaleiden tilalle kaurahiutaleita.

Kookos-raparperitorttu

6 annostaAinekset
  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
Päälle
  • 3 dl raparperiviipaleita
Kuorrutus
  • 50 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 ½ dl kookoshiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Voitele piirasvuoka ja ripottele korppujauhoja tai kookoshiutaleita pohjalle ja reunoille.

Levitä taikina vuokaan ja asettele päälle rapaperiviipaleet tasaisesti. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä seos raparperiviipaleiden päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut hiukan väriä ja torttu on kypsä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit