Resepti

Kesäkurpitsatsatsiki

Jaana Kankaanpää
Mausta kesäkurpitsatsatsikileipä lopuksi juoksevalla hunajalla.

Kesäkurpitsatsatsiki

noin 4 dlAinekset
  • 1 (200 g) kesäkurpitsa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • 4–5 tuoretta mintunlehteä
Pinnalle
  • juoksevaa hunajaa
Valmistusohje

Raasta kesäkurpitsa. Pienestä kurpitsasta ei tarvitse poistaa siemeniä. Jos raastat isommasta, niin halkaise se ja kaavi lusikalla siemenet ensin pois. Sekoita suola raasteen joukkoon ja nosta raaste siivilään. Painele lusikalla. Anna valua noin tunnin ajan.

Leikkaa valkosipulin kynsi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita valkosipuli ja muut mausteet, paitsi mintun lehdet, jugurtin joukkoon. Anna maustua peitettynä kylmässä kurpitsaraasteen valumisen ajan.

Sekoita sitten kurpitsaraaste ja jugurtti. Mausta lopuksi tuoreella minttusilpulla. Halutessasi voit vaihtaa mintun mieliyrttiisi. Sipaisu levitettä leivälle ja hiukan juoksevaa hunajaa antamaan makeutta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit