Resepti

Graavattu hirvenulkofilee

Sanne Katainen
Lihan graavaus eli riimisuolaus ei ole säilöntätapa, joten graaviliha säilyy kuten tuore vastaava. Graavattavaksi sopii myös paahtopaisti.

Graavattu hirvenulkofilee

6 annostaAinekset
  • 500 g hirvenulkofileetä
  • 1 ½ rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½–1 rkl timjamia
  • ½ rkl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje

Puhdista lihasta tarkkaan mahdolliset kalvot pois. Sekoita mausteet keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti talouskelmuun ja nosta jääkaapin kylmimpään osaa graavautumaan kahdeksi vuorokaudeksi. Kääntele lihapakettia pari kertaa vuorokaudessa graavautumisen aikana.

Ennen tarjoamista huuhtele liha kylmällä vedellä ja poista mausteet tarkasti pinnalta pois. Pyyhi liha kuivaksi ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa graaviliha esimerkiksi blinien kanssa tai leikkeleenä. Liha säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit