Graavattu hirvenulkofilee
Alkuruoka, Liha, Kodin juhlat, Riista, Villiruoka
Sanne Katainen
Lihan graavaus eli riimisuolaus ei ole säilöntätapa, joten graaviliha säilyy kuten tuore vastaava. Graavattavaksi sopii myös paahtopaisti.
Graavattu hirvenulkofilee
6 annostaAinekset- 500 g hirvenulkofileetä
- 1 ½ rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- ½–1 rkl timjamia
- ½ rkl rouhittua mustapippuria
ValmistusohjePuhdista lihasta tarkkaan mahdolliset kalvot pois. Sekoita mausteet keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti talouskelmuun ja nosta jääkaapin kylmimpään osaa graavautumaan kahdeksi vuorokaudeksi. Kääntele lihapakettia pari kertaa vuorokaudessa graavautumisen aikana.
Ennen tarjoamista huuhtele liha kylmällä vedellä ja poista mausteet tarkasti pinnalta pois. Pyyhi liha kuivaksi ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa graaviliha esimerkiksi blinien kanssa tai leikkeleenä. Liha säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Puhdista lihasta tarkkaan mahdolliset kalvot pois. Sekoita mausteet keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti talouskelmuun ja nosta jääkaapin kylmimpään osaa graavautumaan kahdeksi vuorokaudeksi. Kääntele lihapakettia pari kertaa vuorokaudessa graavautumisen aikana.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.