Resepti

Uunifetapasta

Uunifetapastassa kannattaa suosia vähäsuolaista fetaa, ettei lopullinen suolaisuus yllätä.

Uunifetapasta

2 annostaAinekset
  • noin 200 g pastaa (esim. penne)
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 (200 g) fetajuusto (vähäsuolainen)
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • ½ chilipalko
  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • ½ tl mustapippuria
  • (ripaus suolaa)
Tarjoiluun
  • basilikanlehtiä
Valmistusohje

Valuta ruokalusikallinen öljyä uunivuoan pohjalle. Nosta vuokaan kokonainen fetajuusto ja sen ympärille tomaatit. Lisää fetan päälle hienonnetut valkosipulinkynnet ja chili. Valuta tomaattien päälle loppu öljy ja pyöräytä tomaatit öljyisiksi. Ripottele päälle mustapippuri.

Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin ylätasolle 20–25 minuutiksi. Käännä lopuksi grillivastus hetkeksi päälle, niin että tomaatit reilusti paahtuvat, mutta varo polttamasta.

Vuoan ollessa uunissa keitä valitsemasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta pasta. Ota vuoka uunista ja riko feta muutamaan osaan. Kumoa vuoan sisältö kokonaisuudessaan pastan joukkoon. Sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoa uunifetapastan kanssa basilikaa ja halutessasi parmesaaniraatetta.

Vinkki: Halutessasi voit lisätä uunisuokaan myös lihapullia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit