Resepti

Leon kokisletut

Kari Salonen
Jokainen taitaa muurinpohjalettujen salat. Mutta mitä tuumaat kokisletuista?

Leon kokisletut

4 annostaAinekset
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl kolajuomaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 25 g voita (sulatettuna)
Paistamiseen
  • voita
Täyte
  • mansikkahilloa
  • mansikoita
  • kerma- tai vaniljavaahtoa
Valmistusohje

Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon 4 dl kolajuomaa, jauhot ripotellen, suola ja paistinpannulla sulatettu rasva. Jätä taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi.

Sekoita loppu limu taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.

Paista taikinasta oikein ohuita lettuja joko muurikka- tai paistinpannulla.

Mukavan lisän letuille saat sekoittamalla mansikkahillon joukkoon paloiteltuja, tuoreita mansikoita. Lisäksi sopii vanilja- tai kermavaahto.

Vinkki!

Korvaa voi öljyllä, niin letut ovat täysin maidottomia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit