Resepti

Raparperimurukakku

Kari Salonen
Alkukesän suosikkiaines raparperi on makuelementissään murupeiton alla.

Raparperimurukakku

noin 12 palaaAinekset
  • 100 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vaniljakastiketta
  • 2 kananmunaa
Päälle
  • noin ½ l raparperipaloja
Muruseos
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa
Valmistusohje

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Mittaa kulhoon ensin kuivat aineet ja päälle vaniljakastike, munat ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.

Rutista leivinpaperi ja vuoraa sillä noin 25 x 30 cm vuoka. Levitä taikina tasaisesti pohjalle.

Leikkaa huuhdotut raparperit paloiksi, levitä taikinalle ja painele paloja hieman.

Mittaa kulhoon muruseoksen paloiteltu rasva, jauhot, sokerit ja kardemumma. Nypi ainekset muruksi. Levitä seos piiraan pinnalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja nauti vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit