Resepti

Nokkos-hernepesto

Kari Salonen
Luonto antaa monenlaista suuhun pantavaa. Lisää nokkospestoon vähän pakasteherneitä, niin sen väri pysyy raikkaan vihreänä.

Nokkos-hernepesto

noin 6 annostaAinekset
  • 150 g käsiteltyjä nokkosen lehtiä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1 dl manteleita paahdettuna
  • 1 dl mustaleimaemmentaalia raasteena
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • ½–1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje

Kiehauta noin pari litraa vettä ja keitä nokkosia noin 4 minuuttia. Siivilöi ja purista vesi pois.

Mittaa monitoimikoneen kulhoon nokkoset, sulaneet herneet, mantelit, juustoraaste, kuorittu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri. Hienonna tasaiseksi.

Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Tarjoa hehkeä viherpesto pastan, kalaruokien, grillilihan tai vaikka uusien perunoiden kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit