Resepti

Sadonkorjuusalaatti

Sanne Katainen
Kotimainen kaura ja kasvikset vievät sadonkorjuusalaatissa kielen mennessään. Tämä hiukan työläämpi salaatti on takuulla vaivan arvoinen.

Sadonkorjuusalaatti

4 annostaAinekset
  • 4 dl kaura-ateriajyviä
  • 8–10 varhaisporkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punajuuri
  • 4 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 4 lehtikaalinlehteä
  • 2 tl voita
Kastike
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
Lisäksi
  • tuoretta oreganoa
Valmistusohje

Keitä kaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät jyvät ja huuhtele kylmällä vedellä. Pane sivuun odottamaan.

Keitä toisessa kattilassa pestyjä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti.

Kauran kiehuessa pese ja kuivaa kesäkurpitsa ja punajuuri. Viipaloi punajuuri ja puolet kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Painele talouspaperilla leikkauspinnat kuiviksi.

Kuumenna pienessä kattilassa tai paistinpannulla öljy 160-asteiseksi. Nosta punajuuri- ja kesäkurpitsaviipaleita öljyyn ja friteeraa muutama minuutti, kunnes viipaleet ovat saaneet hiukan väriä. Nosta viipaleet reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kun viipaleet ovat jäähtyneet, ripottele niiden pinnalle aavistus suolaa ja paprikajauhetta.

Kuutioi loppu kesäkurpitsa, puolita tomaatit ja revi lehtikaalit suikaleiksi. Kuumenna pannulla voi ja paahda paloiteltuja kasviksia sekä esikeitettyjä porkkanoita, kunnes ne ovat saaneet aavistuksen väriä. Anna jäähtyä.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kastike kauran joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää jäähtyneet kasvikset ja friteeratut kasvissipsit. Viimeistele salaatti tuoreella oreganolla.

Tarjoa juhla-aterian alkupalana tai liha- tai kalaruuan lisukkeena.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit