Resepti

Porsas-kiinankaalivokki

Carolina Husu
Hapanimelään vokkiin uppoaa kiinankaalin lisäksi paljon muitakin kasviksia.

Porsas-kiinankaalivokki

4 annostaAinekset
  • 400 g porsaan paistisuikaleita
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • ½ (200 g) kiinankaalia
  • ½ paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
Kastike
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
Paistamiseen
  • 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje

Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta.

Käsittele kaikki raaka-aineet vokkivalmiiksi. Pilko huuhdeltu kesäkurpitsa ja kuoritut porkkanat tulitikkumaisiksi. Suikaloi kiinankaali ja paprika. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Kuumenna ruokalusikallinen öljyä vokkipannussa tai laakeassa paistokasarissa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti ja paista kypsiksi. Kumoa suikaleet lautaselle odottamaan.

Kuumenna pannussa öljytilkka. Kääntele kasviksia kuumalla pannulla pari minuuttia. Ne saavat jäädä napakan rapeiksi. Sekoita kasvisten joukkoon kypsät lihasuikaleet ja kastike. Kuumenna sekoitellen. Tarkista maku.

Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit