Resepti

Papu-sorsakeitto

Sanne Katainen
Keitetty sorsanliha maistuu mainiolta kasviksia ja papuja sisältävässä keitossa.

Papu-sorsakeitto

6 annostaAinekset
  • 1 kokonainen, kynitty heinäsorsa
Liemi
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 10 cm pala purjoa
  • 10 mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • 3 timjaminoksaa
Lisäksi
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ lanttu
  • 1 rs ruusukaaleja
  • 1 tlk (230 g) valkoisia papuja
  • (lihaliemikuutio tai suolaa)
  • timjamia
Valmistusohje

Nosta huuhdeltu sorsa kattilaan, ja lisää vettä sen verran, että lintu peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, ja kuori pois alkuvaiheessa syntyvä vaahto. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää liemeen kuoritut sipulit ja porkkanat sekä purjo ja mausteet. Anna kiehua hiljaa poreillen noin tunti.

Nosta sorsa liemestä ja anna jäähtyä käsittelylämpöiseksi. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Lisää liemeen kuoritut, paloitellut sipulit, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Irrota sorsasta kaikki lihat. Huuhtele ja puolita ruusukaalit. Lisää linnunlihat ja ruusukaalit keittoon. Anna keiton kiehua vielä noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää lopuksi valutetut ja huuhdellut pavut.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa liemikuutio tai suolaa. Viimeistele timjamilla. Tarjoa keitto leivän kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit