Resepti

Puolukka-sacherkakku

Ihana suklaakakkuannos viimeistellään puolukoilla ja pehmeällä jugurtti-kermavaahdolla.

Puolukka-sacherkakku

15 annostaAinekset
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 1 levy (200 g) taloussuklaata
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
  • 4 rkl maitoa tai laimennettua puolukkamehua
Täyte
  • 2 dl jäisiä puolukoita
  • 3 dl puolukkahilloa
Kuorrutus
  • 150 g tummaa taloussuklaata
  • 1 dl kevytkermaa
Koristeluun
  • puolukoita
Tarjoiluun
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (2 dl) vaniljajugurttia tai maustamatonta jugurttia
Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaa ja voi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta sekä voi-suklaaseosta. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa kakku täysin jäähtyneenä neljään osaan. Kakkupohja kannattaa valmistaa yhtä tai kahta päivää ennen täyttämistä, jotta se on helppo leikata osiin.

Hienonna jäiset puolukat. Sekoita rouhe puolukkahillon joukkoon. Leikkaa leivinpaperista reilusti kakun halkaisijaa reilusti suurempi ympyrä. Puolita paperi ja laita leikkauskohta 3–4 cm päällekkäin. Kokoa kakku paperin päälle. Kostuta pohjat kevyesti. Levitä seos kakkupohjien väliin.

Sulata kuorrutuksen suklaa kermaan. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hiukan. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Nostele kuorrutusta reunoille lämmitetyllä veitsenterällä. Nosta kakku tarjoilualustalle ja vedä aluspaperit varovasti pois.

Koristele kakku puolukoilla. Vaahdota kerma ja vatkaa jugurtti joukkoon. Tarjoa kakku jugurtti-kermavaahdon kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit