Syyskala
Syksyllä kalastajien pyydyksiin tarttuu luonnon siikaa, kuhaa, taimenta. Ellei omasta takaa ole tuoretta kalaa, niin kasvatettua kirjolohta ja lohta on aina tarjolla kalaruokien raaka-aineeksi. Kalapalojen päälle hienonnetaan purjoa tai ruohosipulia, tilliä sekä hiukan inkivääriä. Myös raastettu sitruunankuori antaa hyvän makulisän. Kuohukermassa haudutettaessa syntyy samalla maukas kastikeliemi.Syyskala
4 annosta
Ainekset
- noin 1 kg taimenfileetä, kuhaa tai siikaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 rkl sokeria
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 tl valkopippuria
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1/2 purjo (noin 100 g)
- 1 ruukku tilliä
- 1–2 dl kuohukermaa
Pinnalle
- 3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Tee fileestä annospaloja ja lado ne uunivuokaan. Mausta ja anna mausteiden imeytyä hetki. Leikkaa huuhdeltu purjo renkaiksi. Hienonna tilli. Levitä purjorenkaat ja hienonnettu tilli kalojen päälle. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia. Purista kypsien kalojen päälle sitruunamehua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

