Resepti

Tomaattipasta ja marinoidut silakat

Sanne Katainen
Herkullinen silakkapasta syntyy helposta tomaattikastikkeesta ja marinoiduista silakoista.

Tomaattipasta ja marinoidut silakat

4 annostaAinekset
  • 400 g silakkafileitä
Marinadi
  • 1 sitruuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Kastike
  • ½–1 fenkoli
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tlk (à 400 g) kirsikkatomaatteja
  • ½ tl suolaa
Lisäksi
  • 350 g nauhapastaa
  • lehtipersiljaa
Valmistusohje

Leikkaa silakkafileet pitkittäin kahteen osaan.

Raasta pestystä sitruunasta 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista ½ dl mehua kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää silakkafileet ja anna marinoitua noin tunti.

Kastiketta varten suikaloi fenkoli. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota fenkolia ja sipuleita muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaattisäilykkeet ja suola. Anna hautua noin 30 minuuttia.

Kuumenna pannu ja kumoa silakat ja marinadi pannulle. Kuumenna varovasti sekoitellen.

Kumoa kuuma marinadi ja silakat tomaattikastikkeen joukkoon. Nosta joukkoon pakkauksen ohjeen mukaan keitetty ja valutettu pasta. Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla. Sekoita ja tarjoa heti.

Vinkki: Marinoidut silakat hajoavat herkästi kuumennettaessa. Tämä ei kuitenkaan haittaa. Halutessasi voit sekoittaa voimakkaasti, niin että kalat hajoavat tasaisesti kastikkeen joukkoon.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit