Talous

Saga Furs vaihtaa toimitusjohtajaa: "Taloudellinen tulos ei viime vuosina ole ollut odotusten mukainen"

Turkisten huutokauppayhtiön Saga Furs Oyj:n toimitusjohtaja Pertti Fallenius jättää tehtävänsä. Fallenius jää välittömästi pois yhtiön operatiivisesta johdosta.
Saga Furs Oyj
Pertti Fallenius johti turkisten huutokauppayhtiötä Saga Furs Oyj:tä vuodesta 2009.

Saga Furs Oyj on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Magnus Ljungin.

Toimitusjohtajan vaihtamisen taustalla on turkisalan vaikea tilanne. Koronapandemia on kärjistänyt erittäin Kiina-keskeisen toimialan vaikeuksia.

"Yhtiön taloudellinen tulos ei viime vuosina ole ollut odotusten mukainen", sanoo Saga Furs Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja Kenneth Ingman.

"Turkisala on jo usean vuoden ajan elänyt haasteellisia aikoja", Saga Furs toteaa pörssitiedotteessaan, jossa yhtiö kertoo toimitusjohtajan vaihtamisesta.

Covid-19-pandemia on vaikuttanut rajusti huutokauppayhtiön välitysmyyntiin ja tuottajien taloudelliseen tilanteeseen.

"Tämän seurauksena turkistuotannon odotetaan laskevan merkittävästi niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa. Laskevat tuotantomäärät edellyttävät yhtiön toiminnan tehostamista ja rakenneuudistuksia", tiedotteessa todetaan.

"Nopeuttaakseen prosessia ja kehittääkseen yhtiölle uuden strategian yhtiön hallitus on päättänyt nimittää uudeksi toimitusjohtajaksi Magnus Ljungin."

Ljungilla on 20 vuoden kokemus turkisalalta. Hän on toiminut useissa tehtävissä Saga Furs Oyj:ssä ja sen pääomistajassa Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry:ssä.

Ljung on työskennellyt myös toimitusjohtajana tilitoimisto Norlic Oy:ssa, jonka asiakkaina on iso osa Suomen turkistuottajista.

Saga Fursin varatoimitusjohtajana ja toimitusjohtajan sijaisena jatkaa Juha Huttunen.

Lue lisää:

Ensimmäisen verkkohuutokaupan tulos vahvistettiin: Saga Furs välitti turkisnahkoja 31 miljoonan euron arvosta

Saga Furs vaatii tarhaajia vähentämään kettujen määrää: "Uuden turkistuotannon rahoittamiseen on nyt tavallista vähemmän varoja"

Saga Furs lomauttaa henkilökuntansa kuukaudeksi

Ylituotantoa, vuosia jatkunut hintakriisi ja nyt koronan iskut: "Moni turkistarhayhtiö kärsii sekä kannattavuus- että maksuvalmiusongelmista"

Lue lisää

Saga Fursin liikevaihto ja -tulos romahtivat – koronapandemia koetteli turkisten huutokauppayhtiötä

Saga Furs vaatii tarhaajia vähentämään kettujen määrää: "Uuden turkistuotannon rahoittamiseen on nyt tavallista vähemmän varoja"

Saga Furs aikoo karsia kolmanneksen kuluistaan – turkisten huutokauppayhtiö aloittaa yt-neuvottelut

"Turkistuotantoa pakko vähentää koronakriisin vuoksi" – Saga Fursin uusi toimitusjohtaja Magnus Ljung: "En usko että tarhojen määrä painuu Suomessa alle 500:n"