Kiinnostus mökkien ja omakotitalojen ostoon on lisääntynyt roimasti – "Käänne alkoi jo ennen koronaa" - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Kiinnostus mökkien ja omakotitalojen ostoon on lisääntynyt roimasti – "Käänne alkoi jo ennen koronaa"

Kiinteistönvälittäjille tehdyn kyselyn mukaan asuntokauppa ei ole hiipunut merkittävästi. Suurin pulma on yli 70-vuotiaiden karanteeni.
Markku Vuorikari
Muun muassa Uudenmaan eristyksen purku on vilkastuttanut mökki- ja talokauppoja.

Kiinteistökaupassa on virinnyt viime viikkoina paljon mielenkiintoa pientaloja ja mökkejä kohtaan, kertoo Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL:n teettämä kysely.

Kiinnostus mökkeihin on kasvanut 46 prosenttia ja omakotitaloihin 40 prosenttia huhtikuun loppupuolen aikana.

"Pääsiäisenä tapahtui nettiportaaleissa ja yritysten nettisivuilla totaalinen käänne ja raportoidut asunnoista kiinnostuneiden kävijämäärät ovat olleet viime viikkoina historiallisen suuria", Suomen Kiinteistönvälittäjät ry kertoo tiedotteessaan.

”Tuleeko pientaloihin kohdistuvasta kiinnostuksesta pysyvä ilmiö, nähdään vasta pidemmällä aikavälillä. Käänne alkoi tapahtua jo ennen koronaa ja on nyt vahvistunut voimakkaasti erityisesti kasvukeskusten ympärysalueilla”, sanoo SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.

SKVL:n jäsenyritysten keskimääräinen kauppamäärän pudotus huhtikuussa oli vain noin 14 prosenttia normaalitilanteeseen nähden. Asuntojen hinnoissa ei ole tapahtunut kyselyn mukaan nousua eikä pudotusta.

"Korona näkyy nyt asuntomarkkinoilla siten, että hinnat eivät nouse alkuvuoden tahtiin vaan pysyvät ennallaan", yhdistys toteaa.

Markkinoiden merkittävin haaste on tällä hetkellä yli 70-vuotiaiden vähäinen määrä asuntomarkkinoilla sekä myyjinä että ostajina.

Lue lisää

Perinteinen unelma pitää pintansa – jopa 70 prosenttia nuorista haaveilee omakotitalosta, paljastaa kysely

Asuntojen hinnat nytkähtivät ylöspäin heinäkuussa

Vantaalainen Annika Suomi suitsuttaa etätyöskentelyä mökillä: "Tuntuu, että kesä ja loma jatkuvat"

Talouselämä: Koronaeristyksen vaikutus asuntokauppojen määrään näyttää jäävän odotettua pienemmäksi