Talous

Muumi-mukeja valmistetaan taas Suomessa

Uudet Muumi-teemaiset mukit tulevat myyntiin Japanissa syyskuun aikana.
Carolina Husu
Kuvassa Vaja Finlandin keramiikan valmistusta Porvoon tehtaalla.

Suosittuja Muumi-mukeja valmistetaan taas Suomessa. Moomin Characters lähetti asiasta tiedotteen.

Ensimmäiset VAJA Finlandin Porvoon tehtaalla valmistetut, Japanin markkinoille tarkoitetut Muumi-teemaiset mukit tulevat myyntiin syyskuun aikana. Muumi-mukien suunnittelu ja tuotanto tapahtuu kokonaisuudessaan Suomessa.

Moomin Charactersin toimitusjohtajan Roleff Kråkströmin mukaan VAJA Finland vastaa Muumi-tuotteille asetettuja laatuvaatimuksia

"Olemme jo jonkin aikaa olleet huolissamme suomalaisen teollisen osaamisen ja ennen kaikkea design-osaamisen valumisesta ulkomaille. Haluamme olla mukana pysäyttämässä tätä trendiä, ja se tapahtuu parhaiten tukemalla suomalaisia yrityksiä sekä ostamalla Suomessa valmistettuja tuotteita", Kråkström sanoo.

Tämän vuoden Muumi-mukien tuotanto on jo myyty loppuun ja ensi vuoden tilauskirjat ovat täyttymässä hyvää vauhtia", VAJA Finlandin toimitusjohtaja ja luova johtaja Henna Lamberg kertoo.

Tarkoitus olisi vielä tämän syksyn aikana palkata muutama työntekijä lisää.

"Tavoitteenamme on tulla merkittäväksi keraamisen muotoilun design-brändiksi seuraavan viiden vuoden sisällä", Lamberg sanoo.

Design ja korkea laatu ovat VAJA Finlandin arvojen perusta. "Vaalimme myös eettisiä toimintatapoja ja työympäristöjä", Lamberg lisää.

Uudet Muumi-teemaiset mukit tulevat myyntiin Japanissa syyskuun aikana Muumi-sarjakuvia esittelevän näyttelyn yhteydessä.

Lue lisää

Jokaisen posliinikupin korva pyyhkäistään tehtaalla puhtaaksi käsin – Suomalaisyritys tahtoo säilyttää keramiikkataidot kotimaassa

HS: Kate Winslet antaa äänensä muumikirjoista tutulle Vilijonkalle

Vuosittaiset yrittäjäpalkinnot julkistettiin – palkittujen joukossa on monia maaseudun yrityksiä

Tyhjien asuntojen määrä on kasvanut koko 2000-luvun – katso kartalta oman kuntasi tilanne