Talous

Hallitus siunasi Altian sulautumisen norjalaisen Arcuksen kanssa

Suomen valtio on Altian suurin yksittäinen omistaja noin 36 prosentin omistusosuudella.
Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Altia ja Arcus kertoivat yhdistymisestä syyskuun lopulla.

Hallitus on hyväksynyt osaltaan alkoholiyhtiö Altian yhdistymisen norjalaisen Arcuksen kanssa.

Asia käsiteltiin valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina. Suomen valtio on Altian suurin yksittäinen omistaja noin 36 prosentin omistusosuudella. Valtion omistusosuuden uudesta yhtiöstä on määrä olla vajaat 20 prosenttia.

"Päätöksellä Altian osakkeet omistava Vake (Valtion kehitysyhtiö) oikeutetaan hyväksymään ja äänestämään sulautumisen puolesta Altian ylimääräisessä yhtiökokouksessa", finanssineuvos Pekka Hurtola valtioneuvoston kansliasta kertoo STT:lle.

Altia ja Arcus kertoivat yhdistymisestä syyskuun lopulla. Yhtiöiden on määrä päättää sulautumisesta ylimääräisissä yhtiökokouksissaan marraskuussa. Altia järjestää oman ylimääräisen yhtiökokouksensa 12. marraskuuta.

Yhdistyvän yhtiön nimeksi on määrä tulla Anora, ja sen alustava yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli 640 miljoonaa euroa viime vuonna. Sulautumisen oletetaan tapahtuvan viimeistään vuoden 2021 alkupuoliskolla.

Anoran pääkonttorin on määrä sijaita Helsingissä, ja sen johtoon on nousemassa Altian nykyinen toimitusjohtaja Pekka Tennilä.

Lue lisää

Väkeviä alkoholijuomia ei saa mainostaa Suomessa – Altian markkinointijohtajan Kirsi Puntilan mielestä laki on tekopyhä

Altian yhtiökokous hyväksyi sulautumisen Arcuksen kanssa

Pienpanimon johtaja voi päästä Altian pomon palkoille, Olvin johtaja on omassa luokassaan

Altian sopimustuottajat: Fuusiossa piilee mahdollisuuksia, silti yhdistyminen herättää myös epävarmuutta – Juha Ketola: "Lisään ohra-alaa jos kysyntää on"