Ulkomaat

Nuoriso ei löydä maatalouden pariin, joten uusiseelantilainen maidontuottaja päätti puhua asiasta joka päivä: "Koko elinkeino kaipaa lisää seksikkyyttä"

NZ Heraldin haastattelema maidontuottaja haluaa tarjota alasta tietoa, jota nuoret eivät saa opinto-ohjaajalta.
Kuvakaappaukset Facebookista / Farm 4 Life
Uusiseelantilainen maidontuottaja Tangaroa Walker haluaa saada ammattia valitsevat nuoret kiinnostumaan maidontuotannosta. Hänen Farm4Life-sivustollaan on Facebookissa lähes 160 000 seuraajaa.

Uusiseelantilainen maidontuottaja ja some-vaikuttaja Tangaroa Walker on aloittanut kotimaassaan kampanjan maidontuotannon seksikkyyden parantamiseksi, kertoo uusiseelantilaismedia NZ Herald.

Walker kertoo NZ Heraldin haastattelussa rakastavansa maidontuotannon parissa työskentelyä.

"Ala olisi mahtava erityisesti kaikille, jotka oppivat parhaiten käsin tekemällä, mutta eihän maidontuotanto kuulosta koulutusalaa valitsevien opiskelijoiden mielestä mitenkään seksikkäältä", hän sanoo ja jatkaa: "Kaikki opettajat ja opinto-ohjaajat koettavat pitää nuorison erossa maataloudesta, ja siksi tajusin, että koko elinkeino kaipaa lisää seksikkyyttä."

Uuden-Seelannin eteläosassa tilaa pitävä Walker onkin päättänyt puhua maidontuotannosta joka ikinen päivä kaikissa mahdollisissa yhteyksissä ja korostaa, miten hienosta alasta on kyse. Aiheeseen keskittyvä Facebook-sivukin on kerännyt jo lähes 160 000 seuraajaa.

Walker haluaa kertoa rehellisesti myös alan kovista puolista, kuten siitä, miten eläinten hyvinvointi riippuu ihmisen työpanoksesta. Hän korostaa, että myös kiireisinä aikoina pitää muistaa ajatella muutakin kuin omaa tilaa.

Walkerilla itsellään on tapana pitää pieniä taukoja ja lähteä välillä kaupunkiin kuntosalille, sillä jos ei poistu tilalta riittävän usein, pienetkin vastoinkäymiset saavat liian suuret mittasuhteet.

"Salilla kuulee, millaisia ongelmia esimerkiksi poliiseilla tai opettajilla on työssään, eikä oma päivä tunnu sen jälkeen kovin huonolta."

Lue lisää:

Mistä löytyisi mediaseksikäs puutarhajulkkis innostamaan nuoria ammattimaisiksi multapeukaloiksi?

Nurmeksessa ei ole opetusmaatilaa – kiitos paikallisten maataloustuottajien, opiskelijat opiskelevat alan töitä harjoitustiloilla ja työssäoppimispaikoissa

Maatalousala jää helposti Helsingin yliopistossa muiden oppiaineiden varjoon – "Pitää tuoda enemmän esille sitä, että Suomessa tuotetaan maailman puhtainta ja turvallisinta ruokaa"

Lue lisää

Maatalousaloille syntyi neuvottelutulos

Paljon konehommia tarjolla: "Olen tosi tyytyväinen" – Aada Blom kertoo, mihin meinasi turhautua maatilalla

Heppatytöt haluttuja maatalousalalle: "Ei tarvitse olla kotoisin tilalta" – opettaja ja opiskelija kertovat, millaista arvokasta osaamista talleilla karttuu

Maidon-tuotantokasvaa maailmalla