LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ulkomaat

Ukraina kertoo hallintoon kohdistuneesta kyberhyökkäyksestä – ulkoministeriön sivulla oli hetken julki uhkausviesti

Jonkin aikaa sivulla näkyi ukrainaksi, venäjäksi ja puolaksi kirjoitettu viesti, jossa käskettiin "pelkäämään ja odottamaan pahinta".
Ukrainan joukkoja Donetskin alueella. Lehtikuva/AFP

Ukrainassa useille hallinnon verkkosivuille on tehty kyberhyökkäys, maa kertoo. Esimerkiksi useiden ministeriöiden verkkosivuille ei nyt pääse.

Ukrainan opetusministeriö tiedottaa Facebookissa, että ministeriön verkkosivu on alhaalla globaalin kyberhyökkäyksen vuoksi. Hyökkäys on päivityksen mukaan tehty viime yönä.

Ulkoministeriön sivusto on niin ikään alhaalla. Uutistoimisto AFP kertoo, että jonkin aikaa sivulla näkyi ukrainaksi, venäjäksi ja puolaksi kirjoitettu viesti, jossa käskettiin "pelkäämään ja odottamaan pahinta".

Jännitteet Venäjän ja länsimaiden välillä ovat olleet Ukrainan tilanteen vuoksi hyvin kireät, eikä tämän viikon neuvotteluissa ole syntynyt tulosta.

Lue lisää

Euroopan kasvanut sodanuhka sähköistää sananvaihtoa – USA:n kommentit hämmentävät tilannetta entisestään

Ulko- ja turvallisuusasioissa yhtenäinen ääni on tärkeää

Kun Suomessa kausityövoiman kanssa nykyisin töitä tekevän Eva Babenkon perhe joutui lähtemään Itä-Ukrainasta, muistoksi entisestä kodista jäi vain perheen kissa – "Ymmärrämme mitä Karjalan evakot joutuivat käymään läpi"

Kuusamolainen satelliittimaakotka Klasu ammuttiin Ukrainassa – merikotka Jykä palasi juuri Ruotsista ja sen seuranta jatkuu