MTK:n Partanen: "Ruoka ei ole hälläväliätuote. Sillä on muitakin arvoja kuin hinta"
Kuluttajista 72 prosenttia pitää kotimaista ruuantuotantoa tärkeänä. Kotimaisuusaste on samaa luokkaa."Ruualla on suuri vaikutus terveyteen ja turvallisuuteen. Se on myös elämän edellytys, joten suhtaudutaan siihen arvostaen", maailman tuottajajärjestön naisten komitean puheenjohtaja Kati Partanen kirjoittaa MT:n vieraskolumnissa.
Partasen mielestä hinta ei ole ainoa peruste valita kotimaista ruokaa.
Moni suomalaisen ruuan etu, esimerkiksi vähäinen antibioottien käyttö, on jo kuluttajan tiedossa. Etuja on muitakin.
"Meillä tuotantohygienia, jota voidaan mitata vaikkapa maidossa lypsettäessä olevien bakteerien ja tulehduksesta kertovien solujen määrällä, on maailman huippuluokkaa."
Vaikka kotimaista arvostetaan, ruokaan suhtaudutaan Suomessa hieman itsestäänselvästi.
"Arvoja ei tarvitse ajatella, kun kaikki on käden ulottuvilla ja liikaa", Partanen kirjoittaa.
Lue koko kolumni tästä:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

