VIIKON MENOVINKKI Porkkana muuttuulinnuksi Elimäellä
Elimäen lähiruokamessuilla pääsee herkuttelun ja ostosten lomassa seuraamaan kasvisveistosten tekoa.
”Porkkana muuttuu linnuksi ja punasipulista tehdään kukka”, messupäällikkö Maria Tigerstedt kertoo.
Kasvisveistoksia on perinteisesti käytetty pöydän koristeluun Kaukoidässä. Euroopassakin niitä voi toisinaan nähdä huipputason illallispöydissä.
Tigerstedt on kasvattanut taiteilija Marika Walldénin veistosnäytöksiä varten tavallista enemmän koristeellisia juureksia, kuten raitajuurikkaita.
Perinteinen sieninäyttely on koottu tällä kertaa sammaleiseen maastoon yhteistyössä Helsingin yliopiston asiantuntijan kanssa.
Lähiruokatorilla voi seurata esimerkiksi kalankäsittelyä ja sokerikoristeiden valmistusta. Lapsille on tarjolla kotieläinpiha, polkutraktorirata ja lapsiparkki. Lauantaipäivä huipentuu lähiruokaillalliseen ja messutansseihin.
Elimäen lähiruokamessut on vakiinnuttanut paikkansa maamme eturivin ruokatapahtumien joukossa. Messut järjestetään Mustilan maisemissa viidettä kertaa.
Tietoja ohjelmasta löytyy messujen kotisivuilta www.lähiruoka.fi TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
