Puurobaari avataan ensi maanantaina
Raisio-konserni avaa pyörillä liikkuvan Elovena puurobaarin ensi maanantaina Helsingin rautatieaseman Asema-aukiolla. Syyskuuksi baari siirtyy Vanhan ylioppilastalon kulmalle Mannerheimintielle.
Vanhaa tuttua kaurapuuroa markkinoidaan kansainväliseen tyyliin uusilla lisukkeilla.
Suuren pahvimukin pohjalle kauhotaan ensin puuroa, sitten päälle vaikkapa turkkilaista jugurttia, mansikka-raparperi-inkiväärihilloketta ja hunajapaahdettuja pähkinöitä. Tummaa suklaatakin saa tai paahdettuja kookoshiutaleita.
Ruoka-autoja on jo aiemmin ilmestynyt Helsinkiin, mutta Raisio liittyy joukkoon ensimmäisenä suurista elintarvikeyrityksistä.
Neuvonantajana on toiminut ravintoloitsija Tio Tikka, jonka kahvila-auto Camionette tuli tunnetuksi ”stadin ekana” ruoka-autona. Enää ei Tikan mukaan tarvitse tapella lupaviranomaisten kanssa, kuten hän itse joutui tekemään.
”Ilmoitus Evintarviketurvallisuusvirastoon riittää. He tulevat tarkastamaan kun ehtivät. Se on keskieurooppalaista meininkiä.”
Puurobaareista on tullut useita vuosia sitten kansainvälinen ilmiö. Raision innoittajana toimi kahden menestyvän puurobaarin omistaja Lasse Andersen Kööpenhaminasta. ”Puurobaari oli hullu ajatus, mutta asiakkaat yllättyivät myönteisesti.”
Puurobaari ei Kööpenhaminassa tarkoita vain aamupuuroa. Eniten annoksia myydään illalla, jolloin perinteinen puuro saattaa muuttua vaikkapa risotoksi.
Elovena puurobaari on avoinna maanantaista alkaen puolitoista kuukautta. Kokeilun jälkeen päätetään jatkosta, markkinointipäällikkö Jaana Henriksson kertoo. Ensi vuonna Raision tuotemerkki Elovena täyttää 90 vuotta.
Raisio hankkii kotimaisen kauran noin 2 000 sopimusviljelijältä.
TARJA HALLA
Elovena puurobaari avoinna arkisin 7.30–16.30,
viikonloppuisin 10–15.
Asema-aukiolla 18.8. alkaen,
syyskuussa Vanhan ylioppilastalon kulmalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
