Apetitin Esa Mäki: "Jouduimme kesällä pysäyttämään uuden pihvi- ja pyörykkälinjan kokonaan pariksi viikoksi"
Apetitin ruokaratkaisut-liiketoiminta kärsi koronan suljettua ravintoloita. Elintarvikeyhtiön jakelu Food Service -tukkuihin putosi.Säkyläläinen elintarvikeyhtiö Apetit joutui pysäyttämään kokonaan parin viikon ajaksi kesällä uuden pihvi- ja pyörykkälinjansa Säkylän tehtaalla. Syynä oli korona-pandemia, joka ravintoloiden sulkemisineen leikkasi ruokatukkujen toimituksia asiakkaille.
"Food Service -tukut ovat Apetitin kasvi- ja kalapohjaisten pihvien ja pyöryköiden tärkein jakelukanava", kertoi toimitusjohtaja Esa Mäki Apetitin huhti– kesäkuun tuloksen tiedotustilaisuudessa.
Apetit investoi viime vuonna uuteen pihvi-ja pyörykkälinjaansa 10 miljoonaa euroa. Uusi linja kaksinkertaisti kasvi- ja kalapihvien ja pyöryköiden tuotantokapasiteetin. Linjasto käynnistyi viime vuoden elokuun alussa.
Viime kevään onnistumisiin Mäki laski Apetitin saaman "vahvan jalansijan Ruotsin markkinoilla".
"Pääsimme ICA-ketjun valikoimiin maaliskuussa ja viikolla 40 tuotevalikoimamme laajenee ICA:n myymälöissä", Mäki kertoi.
ICA kattaa noin puolet Ruotsin vähittäiskaupan pakastemarkkinoista. Koronan iskettyä keväällä pakasteet kävivät hyvin kaupaksi Ruotsissakin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

