Ajankohtainen leivonnainen Laskiaisen mantelisarvet
36 kpl
1 rkl kardemummaa
150 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
1 muna
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl suolaa
noin 1 kg vehnäjauhoja
Täyte
1 tanko (150 g) mantelimassaa
Voiteluun munaa
Pinnalle raesokeria
tai mantelirouhetta
Sulata voi ja kiehauta siinä kardemumma. Rasva irrottaa makua. Lisää maito ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota peitettynä.
Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan.
Kauli pyöreiksi kiekoiksi. Jaa kiekot 6–8 kolmioksi. Jos leikkaat kuuteen osaan, niin saat isoja sarvia.
Ota pala mantelimassaa ja muotoile sormin pitkulaiseksi pötköksi.
Laita se kolmion leveämpään päähän. Rullaa sarveksi mantelimassan ympärille, alkaen leveämmästä päästä. Käännä sarven muotoon ja anna kohota pellillä noin puoli tuntia.
Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Vinkki: Halkaise sarvet sivulta ja laita sisään hilloa ja kermavaahtoa.
ANNELI PESSALA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
