VIIKON KYSYMYS Tiskille kaivataankeittolihaa ja talia
Viikon kysymykseen vastanneiden näkemykset naudanlihan tarjonnasta vaihtelivat. Yleisin yksittäinen vastaus oli, että lihatiskin valikoima on riittävä.
Yli puolet ilmoitti kaipaavansa täydennystä naudanlihavalikoimaan.
”Kyllä aladoobin tekijälle ja keiton keittäjälle pitäisi olla luullista lihaa tarjolla. Pitäkööt tarjolla pari päivää ja jauhakoot jauhelihaksi jos ei myy, koirille luut pakastealtaaseen”, patistaa Emäntä.
Marjatta 65 v kaipaa keittolihaa ja lammasta, K-Veikko puolestaan filettä Etelä-Amerikasta.
”Brasilialainen sisäfilee. Tämä on tuote, jota kaipaan enemmän kaupan hyllylle. Siinä köyhäkin pääsee aika-ajoin kokeilemaan gastronomian hienouksia parin kympin kilohintaan.”
Muitakin tuotteita vastaajat toivoivat.
”Kaipaan näin talven koittaessa tiskille naudan talia eli läskiä”, ilmoittaa tk.
Jarkon vastaus on hyvin perusteltu.
”Häränhäntää. Se on tarpeeksi riippunutta.”
Lihatiskien antimiin tyytyväisetkin kommentoivat.
Entinen nautafarmari: ”Hyvin on tarjolla naudan- jos lampaankin lihaa. Kyllä kauppiaskin hommaa vaikka mitä, kun vain häneltä tilaa.”
Lehmällä on vain yksi kieli muistuttaa, että päivittäisvalikoiman rajallisuudella on syynsä.
”On turha teurastaa mullia yhden ihmisen aladoopikokkauksen takia. Voi niitä aladoopilihoja tiedustella etukäteen kaupasta tai pyytää ilmoittamaan, kun sellaista on saatavilla.”
Seuraavaksi kysymme, mikä saa ryhtymään puun myyntiin: hinta, rahantarve vai metsänhoito? Voit vastata MT:n etusivulla osoitteessa www.maaseuduntulevaisuus.fi.
HENRIK SCHÄFER
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
