Ajankohtainen suvileivonnainen Paulan mansikkakakku
8–10 annosta
Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 prk (200 g) sitruuna tuorejuustoa
1 prk (200 g) lime-valkosuklaarahkaa
1 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
Pinnalle
rasiallinen mansikoita
sitruunamelissan- tai mansikanlehtiä
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperi. Voitele reunat. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille.
Yhdistä täytteen aineet kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella minuutin verran, jotta sekoittuvat hyvin. Kaada pohjan päälle vuokaan.
Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia 175 asteessa. Laita vuoan alle pelti. Jos vuoka ei ole aivan tiivis, niin rasva valuu pellille, eikä sotke uunin pohjaa. Jäähdytä ja siirrä tarjoiluvadille.
Lohko päälle mansikoita ja koristele mansikan- tai sitruunamelissanlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
