Juuresmehujatuodaan Virosta
Tallinnan lähistöllä toimiva vihannestila Kadarbiku jalostaa merkittävän osan omien peltojen sadosta terveellisiksi mehuiksi.
Kadarbikun kylmäpuristettuja porkkana- ja punajuurimehuja myydään tällä hetkellä useissa kymmenissä marketeissa pääkaupunkiseudulla.
Perheyrityksen tuotteita maisteltiin viime viikolla Viron suurlähettilään Mark Tarmakin järjestämällä lehdistölounaalla.
Mehuihin ei lisätä mausteita eikä lisäaineita. Kylmäpuristuksen jälkeen mehu pastöroidaan matalassa lämpötilassa ja pullotetaan.
Suomalaisia vaihtoehtoja on juuresmehuille niukasti. Markkinoilla on muutamia pieniä toimijoita, MTK:n kasvinviljelyasiamies Mika Virtanen kertoo.
”Kotimaisille tuottajille olisi saumaa”, Virtanen uskoo. Kysyntää voivat vauhdittaa viime vuosina perustetut myymälät, jotka suosivat aitoja kotimaisia makuja.
Maustamattomia juuresmehuja ei ole löytynyt kotimaasta esimerkiksi Eat&Joy Kluuvin kauppahalliin. ”Kysyntää voisi ollakin, mutta valitettavasti tuotteita ei ole saatu”, Saara Kiias kertoo. TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
