Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

BBC: Elon Musk kaavailee X-viestipalvelun muuttamista maksulliseksi

Automaattiset bottitilit ovat muodostuneet suureksi ongelmaksi X:ssä, sillä ne voidaan valjastaa poliittisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin tai kiusantekoon.
Elon Muskin mukaan maksullisuus on ainoa keino, jolla voidaan kamppailla palvelua vaivaavia automaattisesti toimivia bottitilejä vastaan. LEHTIKUVA/AFP.
Elon Muskin mukaan maksullisuus on ainoa keino, jolla voidaan kamppailla palvelua vaivaavia automaattisesti toimivia bottitilejä vastaan. LEHTIKUVA/AFP.  

Viestipalvelu X:n eli entisen Twitterin omistaja Elon Musk kaavailee palvelun muuttamista maksulliseksi, kertoo BBC.

Muskin mukaan maksullisuus on ainoa keino, jolla voidaan kamppailla palvelua vaivaavia automaattisesti toimivia bottitilejä vastaan.

Musk kertoi asiasta keskustellessaan Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kanssa.

”Me olemme liikkumassa siihen suuntaan, että järjestelmän käytöstä pitää maksaa pieni kuukausittainen maksu”, Musk sanoi X-palvelun välittämässä keskustelussa.

”Tämä on ainoa puolustuskeino valtavia bottiarmeijoita vastaan”, Musk sanoi.

Automaattiset bottitilit ovat muodostuneet suureksi ongelmaksi X:ssä, sillä ne voidaan valjastaa poliittisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin tai pahantahtoiseen kiusantekoon.

X:n muuttaminen maksulliseksi ei olisi täysin ongelmaton veto, sillä se saattaa karkottaa palvelusta suuren osan sen asiakkaista. Tämä puolestaan voisi vaikuttaa palvelun saamiin mainostuloihin, mitkä ovat sen keskeisin tulonlähde.

Teknologiamiljardöörinä tunnettu Musk osti X:n eli silloisen Twitterin viime vuonna 44 miljardilla dollarilla.