Herkkujen Suomi kolmatta kertaa
Herkkujen Suomi -tapahtuma kokoaa 22.–24.8. Helsingin Rautatientorille lähi- ja luomuruokayrittäjiä. Viime vuonna tapahtumassa vieraili 60 000 ihmistä.
Tarjolla on koko Suomen parhaita makuja maisteltavaksi ja mukaan ostettavaksi.
Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan osastolla on kymmenkunta yritystä tuotteineen; leipää ja leivonnaisia, hilloa ja lampaanlihaa. Vetonaulana on kaakonkulman uusin lähiruoka, ”ruisläppä”, lämpimänä tarjottava litteä leipänen.
Hämäläisillä elintarvikeyrityksillä on tarjota muun muassa hunajaa Kärkölästä, forssalaisia porkkanahilloja sekä marjajalosteita ja vihanneksia Hauholta.
Keskisuomalaiset tarjoavat maakunnan parhaita suklaasta kaalikääryleisiin ja hunajasta kalakukkoihin. Esillä on muun muassa luomuhunajaa ja onnellisten lampaiden säilykelihaa.
Lapista tulee perinteisellä reseptillä leivottua rieskaa, poron- ja karhunlihasta sekä oman alueen kuhasta valmistettuja ruoka-annoksia, luonnonmarjoista valmistettuja hilloja ja hyytelöitä, lisäaineettomia kuivaruokia sekä marmeladimakeisia, kaskinauriita ynnä muuta.
Lounais-Suomen osastolta löytyy herkullisia tuotteita vihanneksista luomulihaan sekä monenmoisia lisukkeita.
Pohjois-Pohjanmaa on nyt ensimmäistä kertaa mukana.
Kuopion alue näyttäytyy Herkkujen Suomessa etenkin villiyrteillään.
Uudenmaan teltassa on tänä vuonna paljon ruoka-annosten valmistajia.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
