Ruokatoimittajiensuosikkikakkuja
Ruokatoimittajien yhdistys on tempaissut 45-vuotisjuhlansa kunniaksi täytekakkukirjan. Jokainen ruokatoimittaja on antanut kirjaan yhden kakkuohjeen, yhteensä 52, yhden vuoden jokaiselle viikolle.
Kirjan alussa opastetaan perusasioihin: kakkupohjan leipomisesta täytteisiin, kuorrutuksiin ja koristeisiin annetaan tiiviit tietoiskut.
Jokainen kirjan ohje on pelkästään kirjaa varten leivottu kolmeen kertaan. Se on helppo uskoa.
Kirjan kakuissa pääasiana on hyvä maku. Suuri rooli on annettu marjoille ja hedelmille, mutta toki mukana on myös runsaasti erilaisia suklaakakkujen muunnelmia. Sami Revon tyylikkäät kuvat kruunaavat kakkuhoukutukset.
Ammattilaisten ohjeista helpoimmat sopivat aloittelevallekin leipojalle, mutta osa vaatii toteuttajaltaan tottunutta jauhopeukaloa. Ja ohjehan pitää aina ennen leipomisen aloittamista lukea huolella kokonaan.
Kirjasta löytyvät monet suomalaisten suosikit mansikkakakusta alkaen. Myös uusia makuyhdistelmiä on tarjolla, kun sellaisella haluaa kahvipöytään kutsutut yllättää.
Kirjaa voi suositella kaikille kakkujen leivonnasta kiinnostuneille.
MAIKKI KULMALA
Ruokatoimittajat ry: Kakkujen kuningattaret. Ruokatoimittajien
bravuurit vuoden jokaiselle viikolle. 152 sivua. Tammi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
