Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomi karkottaa yhdeksän venäläistä vakoojaa – suojelupoliisi luonnehtii päätöstä merkittäväksi takaiskuksi Venäjän tiedustelulle Suomessa

Päätöksen karkotuksista teki tänään tp-utva.
Suomi karkottaa maasta yhdeksän Venäjän suurlähetystössä työskentelevää henkilöä, jotka ovat toimineet tiedustelutehtävissä. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto.
Suomi karkottaa maasta yhdeksän Venäjän suurlähetystössä työskentelevää henkilöä, jotka ovat toimineet tiedustelutehtävissä. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto.  

Suomi karkottaa maasta yhdeksän Venäjän suurlähetystössä työskentelevää henkilöä, jotka ovat toimineet tiedustelutehtävissä.

"Heidän toimintansa on Wienin diplomaattisia suhteita koskevan yleissopimuksen vastaista”, valtioneuvosto kertoo karkotuksista tiedotteessa.

Asiasta linjasi tänään tp-utva, eli presidentti Sauli Niinistön sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiskokous. Sen kokoonpanoon kuuluvat keskeiset ministerit, kuten ulkoministeri, puolustusministeri ja kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat.

Ulkoministeriö ilmoittaa karkotettavista henkilöistä Venäjän suurlähettiläälle.

Suojelupoliisi (supo) kommentoi linjausta tuoreeltaan Twitter-tilillään.

"Tämä on merkittävä takaisku Venäjän tiedustelulle Suomessa ja vastaa Suojelupoliisin vastavakoilun tavoitteita”, supo kirjoitti.

Tp-utvan kokous myös tuomitsi Ukrainassa sijaitsevan Kahovkan padon räjäytyksen. Valtionjohto luonnehti tapausta humanitaariseksi katastrofiksi ja ympäristökatastrofiksi.

"Räjäytys merkitsee sodan laajentumista uudella tavalla, joka aiheuttaa Ukrainassa laajamittaista tuhoa niin siviileille kuin ympäristölle.”