Vuoden lähiruoka-tekoa etsitään
Huhtikuun lopulla järjestettävillä Lähiruoka & luomu -messuilla palkitaan vuoden lähiruokateko. Parhaillaan etsitään palkittavaksi sopivia ehdokkaita.
Kilpailulla halutaan nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruuan käytöstä ja käytön edistämisestä.
Kilpailuun voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa raadille sopivimmaksi katsomansa ehdokkaan.
Palkinnon saaja voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka on elintarvikkeiden raaka-aine- tai tuotevalinnoillaan vaikuttanut kestävän kehityksen mukaisen toiminnan toteutumiseen ja/tai elintarvikkeiden hankintaratkaisuillaan tukenut alueellista työllisyyttä ja/tai on ruokalistan suunnittelussa mahdollistanut lähiruuan käytön ja kertoo lähiraaka-aineista myös asiakkaille.
Palkittava voi myös olla kehittänyt merkittävästi lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin perustuvaa tuotevalikoimaansa tai luonut uudenlaisia markkinointikanavia lähiruokatuotteilleen.
Palkittava on voinut sanoillaan tai toiminnallaan merkittävästi tiedottaa lähiruuan merkityksistä. Niin ikään palkituksi voi tulla lähiruokaan liittyvä toiminta tai toimintamalli, joka on mahdollista ottaa käyttöön muuallakin.
Lähiruokateko-palkinnon tuo-
maristona toimii Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmä puheenjohtajanaan lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen. Tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan messujen avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa 26.4.
Kilpailun ehdokkaat ilmoitetaan perusteluineen 4.4. kello 12:een mennessä verkkolomakkeella osoitteessa www.lahiruokaluomu.fi tai sähköpostitse antti.karjunen@finnexpo.fi.
Lähiruoka & luomu -messutapahtuma järjestetään tänä keväänä ensimmäisen kerran.
MT
www.lahiruokaluomu.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
