Kotimaisen viljan osuus on Raision tuotteissa tuontimuroista huolimatta korkea
Suomessa Raision brändillä valmistettavissa elintarviketuotteissa ja rehuissa kotimaisen viljan osuus on 98 prosenttia.Raisio teettää osan tuotteistaan Virossa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Konsernin viestintäasiantuntija Liisi Tamminen kertoo, että ulkomailla valmistetaan esimerkiksi Elovena-murot, -myslit ja patukat. Viljan kotimaisuusaste on silti korkea.
"Niissä käytetään ulkomaista viljaa, mutta meillä ei ole tiedossa alihankkijoidemme viljojen käyttömääriä. Siksi emme voi laskea heidän käyttämiensä viljojen osuutta kokonaisuudesta. Suuruusluokasta suuntaa antaa ulkomailla valmistettavien tuotteiden osuus Raision elintarviketuotteiden volyymista, mikä on 0,002 prosenttia."
Raision Suomessa omiin elintarvikebrändeihin ja rehuihin käyttämästä viljasta 98 prosenttia on kotimaista.
"Tuotantomäärämme eivät ole julkista tietoa, joten en valitettavasti voi kertoa viljojen tarkkoja määriä", Tamminen kertoo.
"Raision omiin elintarvikebrändeihin käytetystä viljasta 95 prosenttia on suomalaista. Loput viisi prosenttia on pääosin pastatuotteisiin käytettävää durum-vehnää, jota ei saa Suomesta."
Raision rehutuotannossa käytetty vilja on 100 prosenttisesti suomalaista.
Lue lisää:
Elovena- murot ja myslit Saksasta, "Raisio toimii kuten pörssiyhtiöt yleensäkin"
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

