KansanterveyspalkintoHK Ruokatalolle
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on myöntänyt tämän vuoden kansanterveyspalkinnon valtakunnallisesti merkittävästä kansanterveyttä edistävästä toiminnasta HK Ruokatalolle.
Yritys on tehnyt viime vuosina työtä tuotteittensa suolan ja tyydyttyneen eli kovan rasvan vähentämiseksi.
Palkinnosta päättänyt pääjohtaja Pekka Puska pitää HK:n tekemää työtä kansanterveydellisesti merkittävänä. Puska kiittelee myös tuotekehityksen taustalla olevaa ruokinnan muutosta rypsiöljyä käyttäen.
HK Ruokatalo käyttää tuotteissaan vuositasolla noin 60 000 kiloa vähemmän suolaa kuin vuonna 2007. Suomalaisten lautasilta on kehittämistyön tuloksena vähentynyt kovaa rasvaa yli 100 000 kiloa vuoden 2011 aikana.
”Tunnustus on ilman muuta vuoden kohokohta ohjelmaan osallistuneilla tiloilla, kuten myös yhtiön palveluksessa työskenteleville tuhansille henkilöille”, totesi tunnustuksen vastaanottanut toimitusjohtaja Hannu Kottonen.
Kansanterveyspalkinto on THL:n tunnustus valtakunnallisesti merkittävästä kansanterveyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinto voidaan myöntää vuosittain yksittäiselle henkilölle, yhteisölle, yritykselle tai tutkimus- ja kehittämishankkeelle.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
