Rauman pitsiä ja broileripaketin kansi muurattiin tehtaan perustuksiin
"Vastaan ei ole tullut ainoatakaan näin hyvin suunniteltua, jäsenneltyä ja aikataulun mukaisesti etenevää hanketta", suitsutti Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski tulevaa siipikarjanlihan tuotantolaitosta.
Ministeri Kimmo Tiilikainen sujautti tehtaan sisuksiin muurattavaan metallilieriöön maanantain Maaseudun Tulevaisuuden ja Helsingin Sanomat. Kuva: Jussi PartanenLihayhtiö HK Scanin uuden tuotantolaitoksen on määrä valmistua Raumalle vuoden 2017 lopulla. Toistaiseksi tehtaan tontilla Lakarin teollisuusalueella jyristelevät maansiirtokoneet.
Työmaalla juhlittiin tänään peruskiven muurausjuhlia. Yhtiö ryhtyy valmistamaan uudessa laitoksessa broileri- ja siipikarjanlihatuotteita.
Uuden laitoksen myötä HK Scanin siipikarjanlihan tuotantokapasiteetti kasvaa. Uusi tehdas korvaa nykyisen Euran laitoksen.
"Myös raaka-ainetta tarvitaan enemmän, kun kapasiteetti kasvaa", kertoo yhtiön kotimaan tuotantojohtaja Jori Sahlsten.
Rauman investoinnin arvo nousee noin 80 miljoonaan euroon. Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski suitsutti tehdashanketta sujuvimmaksi hänen 25-vuotisella kuntajohtajan urallaan.
"Vastaan ei ole tullut ainoatakaan näin hyvin suunniteltua, jäsenneltyä ja aikataulun mukaisesti etenevää hanketta."
Peruskiveä muuraamaan saapunut maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) korosti, että pelkästään kotimaisen kulutuksen varaan näin suuria investointeja ei voida tehdä. Sen vuoksi vienninedistämismatkoja on tehty valtiovallan johdolla Kiinaan, Japaniin ja Iraniin.
Muuraustilaisuudessa tehtaan anturaan upotettiin metallilieriö, johon säilöttiin muun muassa HK Scanin vuosikertomus, maanantain Maaseudun Tulevaisuus, Rauman pitsiä, Kariniemen hunajamarinoitujen broilerisuikaleiden kansi ja kanaruokareseptejä.
Rauman laitoksella aletaan valmistaa juuri Kariniemi-tuotemerkin lihatuotteita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
