Yhä harvempi juo oluensa ravintolassa
Suomessa oluen kulutus ravintoloissa on laskenut jo vuosia. Myydystä oluesta enää 16 prosenttia anniskellaan ravintoloissa. Euroopassa ainoastaan Puolassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa ravintolamyynnin osuus on alhaisempi.
Panimoliitto pitää kulutuksen siirtymistä kotioloihin alkoholipolitiikan suurimpana ongelmana.
”Kulutus pitäisi ohjata valvottuihin ravintolatiloihin laskemalla oluen verotusta ja purkamalla tiukkaa sääntelyä”, toteaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.
Ravintola-ala voisi työllistää Suomessa 10 000 henkilöä enemmän, jos ravintola-anniskelun osuus kokonaiskulutuksesta kasvaisi kymmeneksellä ja matkustajatuonti alenisi vastaavalla määrällä.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
