Ajankohtainen leivonnainen Runebergin leivokset
noin 16 kpl
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl piparkakkumurskaa
1 dl mantelirouhetta
1/2 rkl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
(Kostutus
1/2 dl vettä
tippa karvasmanteliöljyä)
Väliin
noin 1 dl vadelmahilloa
Koristelu
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 dl vadelmahilloa
Sekoita keskenään sulatettu tai pehmeä voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon munat yksitellen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Murskaa piparit hienoksi esimerkiksi huhmaressa. Sekoita maito taikinaan lopuksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa levy kahtia. Levitä toiselle puoliskolle hillo ja nosta toinen päälle. Anna vetäytyä hetki, jotta pohja pehmenee. Voit myös kostuttaa pohjat vedellä, jossa on tippa karvasmanteliöljyä.
Tee sokerivesikuorrutus tomusokerista ja vedestä. Laita voi- tai leivinpaperista tekemääsi tötteröön. Laita toiseen tötteröön vadelmahilloa. Pursota levyn pinnalle vuorotellen sokerivesi- ja hilloraitoja. Leikkaa leivospaloiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
