Snellman laajentaatuotantoaan Pietarsaaressa
Pietarsaarelainen perheyritys Snellmanin Lihanjalostus laajentaa Kuusisaaren tehtaan toimintaa Pietarsaaressa. Investointi on arvoltaan yrityksen koko historian suurin.
Investoinnilla Snellman tavoittelee vahvempaa asemaa ruokamakkaran valmistajana.
Laajennuksen valmistuttua yritys keskittää koko lihavalmisteiden tuotannon Pietarsaareen.
Rakennushankkeen on määrä valmistua keväällä 2013. Se tulee maksamaan 21 miljoonaa euroa.
Laajennus lisää merkittävästi lihajalosteiden tuotantokapasiteettia. Snellmanin tavoitteena on ollut tuotantomäärien kasvattaminen puolella nykyisestä vuoteen 2015 mennessä.
”Investointi on osoitus vahvasta luottamuksesta lihatuotantoon Suomessa”, kommentoi Snellmanin Lihanjalostus Oy:n toimitusjohtaja Henrik Snellman Ylen Keski-Pohjanmaan uutisille.
”Investoinnin myötä Snellman vahvistaa asemaansa ruokamakkaran valmistajana. Uusia tuotteita on tulossa, mutta en halua kertoa niistä vielä. Makkara-alalla kilpailu on kova. Segmentti ei kasva ja kilpailu on veristä.”
Yrityksen edellinen suurinvestointi valmistui helmikuussa. Tuolloin yritys otti Pietarsaaressa käyttöön teurastamonsa laajennuksen. Laajennus nosti Snellmanin teurastuskapasiteetin 60 miljoonaan kiloon.
Viime vuonna Snellmanin teurastamossa teurastettiin 32 miljoonaa kiloa naudan- ja sianlihaa.
Snellman on saanut viime kuukausina runsaasti uusia sopimustuottajia. Niiden myötä yhtiön sianlihan hankinta on kasvanut tämän vuoden aikana 15 prosenttia.
MT:n haastattelussa 13.8. toimitusjohtaja Snellman kertoi, että yritys kasvattaa hankintaa edelleen. Kasvun on kuitenkin oltava maltillista, jotta kapasiteetti pysyy mukana ketjun kaikissa vaiheissa.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
