ETL perää malttia tammikuun palkkapöytään
Elintarviketeollisuusliitto on asettanut askelmerkit tammikuun alussa alkaville tes-neuvotteluilleen.
Elintarviketeollisuusliitto aloittaa työehtosopimusneuvottelut Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SELin kanssa tammikuun alussa. Kuva: Jaana KankaanpääNeuvottelukierros uusista työehtosopimuksista lähestyy elintarvikealalla.
Elintarviketeollisuusliitto ETL:lla on viisi työehtosopimusta katkolla tammikuun lopussa. Näitä ovat sopimukset liha-alalla, elintarvikealoilla, panimoissa ja virvoitusjuomatehtaissa, leipomoiden työntekijöillä sekä meijerityöntekijöillä, ja ne on solmittu Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SELin kanssa.
Niiden lisäksi tammikuun lopussa päättyy Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n kanssa solmittu elintarvikealan automiesten työehtosopimus.
Kaikissa näissä neuvotteluissa pöydällä ovat sekä sopimusten sisältömääräykset eli tekstikysymykset että palkankorotukset.
Aloituspäiväkin on jo sovittu: SELin kanssa kokoonnutaan yhteisen pöydän ääreen tammikuun alussa.
ETL:ssa työstä ja osaamisesta vastaava johtaja Anne Somer perää blogikirjoituksessaan malttia palkkaneuvotteluihin.
Somer kirjoittaa, että suomalaista työtä ei pidä hinnoitella liian kalliiksi.
”Vain maltillisella ja vastuullisella toiminnalla pystymme kilpailemaan koko ajan kasvavaa ruokatuontia vastaan, vakauttamaan elintarvikeyritysten toimintaa ja turvaamaan työpaikkojen säilymistä.”
”Valmistautuminen on tapahtunut erittäin epävarmoissa tunnelmissa. Elintarvikeyrityksissä eletään poikkeuksellisia aikoja, kun ala painii vakavassa kustannuskriisissä”, kirjoittaa Anne Somer ETL:n blogissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



