Faktat Purjosipuli
Purjo kasvattaa pitkän
varsimaisen lehtituppi-
muodostelman.
Kasvatettavaksi helppo-
hoitoinen vihannes.
Maan eteläosissa voi kylvää suoraan maahan, muualla
esikasvatetaan.
Säilytä tyhjät talouspaperirullat ja laita taimien ympärille, näin valkoinen osa kasvaa
tavallista pidemmäksi.
Kestää hyvin kylmää ja voi
korjata vähitellen ennen maan jäätymistä.
Säilyy parhaiten 2–5
asteessa, kannattaa suojata
kuivumiselta.
Purjon voi käyttää kokonaan.
Maultaan mieto sipuliksi.
Sopii erityisen hyvin keittoihin, pataruokaiin ja paistoksiin sekä sellaisenaan salaatteihin.
Halkaise purjo pituussuuntaan ja huuhdo huolellisesti
juoksevan veden alla.
Näin saat parhaiten pois lehtityviin jääneen mullan ja hiekan.
Sisältää paljon C-vitamiinia ja vihreät osat beetakaroteenia.
Kohtalainen kaliumin ja fooli-
hapon lähde.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
