Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perussuomalaisten "työmies" Matti Putkonen jää eläkkeelle – ”Osallistuminen Sipilän hallitukseen oli katastrofi”

”Nyt olen todella tyytyväinen tähän perussuomalaisten ministeriryhmään. Heille ei ole oma minä vaan kansakunnan tulevaisuus se tärkein asia”, Putkonen kehuu.
Matti Putkonen on ollut näkyvästi mukana myös puolueen tiedotustehtävissä. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ.
Matti Putkonen on ollut näkyvästi mukana myös puolueen tiedotustehtävissä. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ.  

Perussuomalaisten pitkäaikainen puoluevirkailija Matti Putkonen, 73, jää eläkkeelle kuluvan kuun lopussa.

Työmies-titteliä käyttänyt Putkonen on toiminut perussuomalaisissa vuodesta 2010 lähtien.

Putkonen on ollut näkyvästi mukana puolueen tiedotustehtävissä, mitä kuvastaa sekin, että perussuomalaisten puoluetoimistossa järjestämiä tiedotustilaisuuksia on vuodesta 2012 lähtien kutsuttu "työmiehen tuumaustunneiksi".

Ammattiyhdistystaustainen Putkonen tuli perussuomalaisiin Metalliliitosta, missä hän oli toiminut viestintäpäällikkönä. Ennen Metalliliittoa Putkonen oli toiminut muun muassa Maaseututyöväen liiton puheenjohtajana.

Ennen liittymistään perussuomalaisiin Putkonen oli yli 40 vuotta SDP:n jäsen, mutta erosi puolueesta, koska piti sen politiikkaa liian vihreänä ja teollisuustyöpaikkoja vaarantavana.

Putkonen kertoo jättävänsä puoluetoimiston haikealla mutta hyvällä mielellä, koska perussuomalaisten joukkuehenki on vahva. Hänen mukaansa perussuomalaiset ovat vakiinnuttaneet paikkansa kolmen suurimman puolueen joukossa.

”Tämä on ollut mielenkiintoinen pesti. Tässä on ollut ylä- ja alamäkeä. Olen pirun tyytyväinen, että olen saanut mukana olla rakentamassa tätä yhdessä tämän porukan kanssa”, Putkonen sanoi STT:lle.

”Silloin liike ei ollut enää tärkeämpi, vaan oma ministerinpaikka.”

Putkonen kuului pitkään perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin lähipiiriin, mutta vuonna 2017 hän ei lähtenyt Soinin mukana Sinisen tulevaisuuden riveihin puolueen jakautuessa kahtia.

Putkosen mukaan perussuomalaisten osallistuminen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen oli katastrofi.

”Silloin naamiot tavallaan putosivat. Silloin liike ei ollut enää tärkeämpi, vaan oma ministerinpaikka. Kun asiat menevät näin päin, niin silloin sellaisessa joukkueessa ei voi olla mukana”, Putkonen sanoi.

”Nyt olen todella tyytyväinen tähän perussuomalaisten ministeriryhmään. Heille ei ole oma minä vaan kansakunnan tulevaisuus se tärkein asia.”