Landepaukku Ruben Stiller: "Kotimaisuuden korostaminen voi olla hyvää markkinointia mutta siinä piilee bunkkeroitumisen vaara"
MT:n suorassa lähetyksessä vieraillut Stiller pitää ruokaintoilua buumina, jolla pyritään hallitsemaan edes jotain osaa maailmasta.
Toimittaja Ruben Stiller ihmetteli nykyajan kovaa ruokabuumia MT:n suorassa lähetyksessä. Kuva: Markku VuorikariMT:n suorassa lähetyksessä vieraillut mediapersoona Ruben Stiller pitää mahdollisena, että kymmenen vuoden kuluttua Helsingin Sanomia ei enää ole, sillä mediamaisema muuttuu nopeasti. Maaseudun Tulevaisuus ehkä kuitenkin vielä on.
"Uskoisin niin, koska teillä on selkeä kohderyhmä."
Stiller itse kertoo lukevansa Maaseudun Tulevaisuutta toisinaan. Hän kieltää jyrkästi olevansa kaupunkilainen.
"Olen, niin kuin stadilaiset sanovat, landepaukku, sillä vietin elämäni ensimmäiset 18 vuotta Nummi-Pusulassa, joka on joidenkin tietojen mukaan Uudenmaan maatalousvaltaisin kunta. En kuulu Punavuoren hipsteri-laten juojiin vieläkään."
Ruuan suhteen Stiller ei ole kovin tarkka.
"Olen ihmetellyt koko tätä ilmiötä, että ihmiset ovat nykyään niin tarkkoja ruuastaan. Uskon, että tämä on suuri buumi, joka kuvastaa myös nuorten osalta sitä, kun maailma on niin kaoottinen että on yksi asia jota voi kontrolloida ja se on se oma lautanen. Muutos on ollut suuri, ei esimerkiksi vielä 80-luvulla ruokaan kiinnitetty näin huomiota."
Stillerin mielestä tämä on suuri mahdollisuus esimerkiksi ruuan markkinoinnissa. Asioiden maalaaminen sinivalkoisin värein voi kuitenkin johtaa myös vaikeuksiin.
"Hyvä puoli voi olla esimerkiksi, että sen ansiosta ostetaan esimerkiksi kotimaisia tuotteita. Huono puoli on se, että tällä tavalla uskotaan, että pystytään taistelemaan globalisaatiota vastaan ruuduttamalla oma todellisuus, siis vähän niin kuin bunkkeroitumalla."
"Ajatellaan, että jos Suomessa hoidetaan kontrolloimalla asiat niin sitten ne ovat kontrollissa koko maapallolla."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
