Elintarviketeollisuuden johtaminen kannatti – näillä pomoilla verotettavaa tuloa riitti miljoonaluokkaan
Elintarvikkeita valmistavien yritysten johtoportaassa kokonaisansiot pääosin nousivat edellisvuodesta.
Elintarviketeollisuuden parhaiten tienaava johtaja oli Fazerin Christoph Vitzthum (vas.) yli 3,5 miljoonan verotettavalla kokonaistulossa. Juustoportin Timo Keski-Kasari ja Olvin Lasse Aho olivat myös kokonaisansioillaan miljoonan euron ylittäjiä. Kuva: Kari Salonen, Johannes Tervo, Olvi OyjElintarviketeollisuuden parhaiten ansaitsevien kärkikaartiin vuonna 2021 lukeutuu Fazer konsernin toimitusjohtaja Christoph Vitzthum 3 539 913 euron palkkatuloillaan. Yhdessä 12 884 euron pääomatulojen kanssa veronalainen kokonaisansio oli 3 552 798 euroa, mikä oli vajaat miljoona euroa edellisvuotta enemmän.
Olvin toimitusjohtajan Lasse Ahon viime vuoden kokonaisansiot olivat 1 368 395 euroa, josta palkan osuus oli 1 235 875 ja pääomatulo 132 520 euroa. Kumpikin tulo likimain tuplaantui vuodessa.
Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari tienasi yhteensä 1 191 989 euroa, joka koostui 134 543 euron palkka- ja 1 057 447 euron pääomatulosta. Summat kasvoivat edellisvuodesta useilla kymppitonneilla.
Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi ansaitsi viime vuonna vain veronalaista palkkatuloa, 882 692 euroa. Ansio vastasi edellisvuoden palkkatasoa.
Anoran, entisen Altian, toimitusjohtaja Pekka Tennilän kokonaisansiot olivat 849 105 euroa.
Arlan toimitusjohtaja Kai Gyllström tienasi viime vuonna verotettavaa tuloa 709 473 euroa.
Atriaa luotsaava toimitusjohtajan Juha Gröhnin kokonaisansiot olivat 704 506 euroa, josta vähän yli satatuhatta euroa koostui pääomatuloista. Kokonaisansio kasvoi yli 100 000 eurolla aiemmasta.
Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme tienasi viime vuonna veronalaista tuloa yhteensä 694 941 euroa. Ansiotuloa summasta oli valtaosa, 690 680 euroa, pääomista herui tuloa 4 261 euroa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




